Type B ontruimingsinstallatie

Type B ontruimingsinstallatieEen type B ontruimingsinstallatie is naast het type A ontruimingsinstallatie een bekend soort ontruimingsinstallatie. Bij het type B ontruimingsinstallatie staat onder andere het signaal centraal.

Wat is een type B ontruimingsinstallatie?

Een type B ontruimingsinstallatie is een ontruimingsinstallatie die uitsluitend en alleen gebruik maakt van signaalgevers die een zogenoemde slow-whoop geven. Een Slow-Whoop signaal is bij het type B ontruimingsinstallatie een signaal wat in het begin een rustige toon maakt en wat na verloop van tijd steeds hoger wordt. Zo begint de toon bij een frequentie van ca. 500 Hz om dan uiteindelijk binnen enkele seconden een octaaf te stijgen. Wanneer het signaal stopt begint het na verloop van tijd weer opnieuw. Al met al is het een luid toonsignaal bij het type B ontruimingsinstallatie.

Inbouw type B ontruimingsinstallatie

Meestal is dit type ontruimingsinstallatie reeds ingebouwd in de brandmeldcentrale. Indien geëist in het Programma van Eisen vindt er doormelding plaats naar de brandweeralarmcentrale.

Let op! In het nieuwe Bouwbesluit 2012 is deze laatstgenoemde eis sterk afgezwakt.

Het Bouwbesluit 2012

Sinds 1 januari 2012 is er het nieuwe Bouwbesluit 2012 van kracht. Dit heeft nogal wat gevolgen voor diverse marktpartijen. De rechten en plichten van opdrachtnemers staat namelijk in het Bouwbesluit 2012 verwoord. Maar daarnaast moeten ook opdrachtgevers zich houden aan de opgestelde regelgeving en richtlijnen. Dit kan natuurlijk vragen oproepen bij u. TMCDAS is op de hoogte van het Bouwsluit 2012 en helpt u graag verder. Naast advies bieden wij het volledige traject aan, denk aan ontwerp, productie, projectleiding, installatie, verificatie en service- en onderhoudstraject. Zo is TMCDAS gespecialiseerd in ontruimingsinstallaties. Want zo hebben de nieuwe richtlijnen invloed op de besluitvorming van aanschaf en onderhoud van brandmeldsignalering- en ontruimingsinstallaties.

Benieuwd wat TMCDAS voor uw ontruimingsinstallatie kan betekenen? Wilt u meer informatie over het Bouwbesluit 2012? Of heeft u een vraag? Stuur dan een mail naar info@tmcdas.nl of bel naar 085 877 00 78. Direct een offerte aanvragen? Dat kan ook!
Reactie plaatsen