Kennisbank

Toepassingsgebieden

Ontruimingsalarmering is toe te passen binnen verschillende toepassingsgebieden. Denk bijvoorbeeld in kantoren, tunnels, parkeergarages, fabrieksterreinen, winkelcentra en theaters. 

Bekabeling

De bekabeling voor luidsprekers bij ontruimingsinstallaties is enorm belangrijk. Zo is 100 Volt technologie de enige juiste keuze. Bereken met ons rekenprogramma of de toegepaste kabel goed is.

CE markering

CE is de de basis is een Europees handelsverdrag. Om echter gelijkheid in handelsdoeleinden te bewerkstelligen dien je dus ook grensoverschrijdend te specificeren. Vandaar de benaming Conformité

Luidsprekerlijnbewaking

Naast de audioversterker zal bij een type A ontruimingsinstallatie gebruik gemaakt worden van luidsprekerlijnbewaking. De luidspreker-aansturing kan op diverse wijze geschieden en hier zijn dan ook diverse technologieën voor bedacht.

Luidsprekers

Alles wat je moet weten over luidsprekers vind je hier. Zo is het tweezijdig voeden van luidsprekersystemen het meest veilige ontruimingssysteem op de markt. Wij vertellen waar jij gebruik van moet maken.

Technologie

Van opbouw van een ontruimingsinstallatie tot aan de bhuizing voor verschillende toepassingen. Technologie staat bij ontruimingsinstallaties hoog in het vaandel. Wij vertellen wat jij moet weten.

Systeemcomponenten

Ontruimingsinstallaties

De centrale is het kloppend hart van een ontruimingssysteem. Een ontruimingsinstallatie bestaat uit een aantal systeemcomponenten. Grofweg kun je de ontruimingsinstallatie opdelen in de centrale, luidsprekers en overige signaalgevers. 


Omroepinstallaties

Wat is precies het verschil tussen omroepinstallaties en ontruimingsinstallaties? Wat zijn de mogelijkheden bij ontruimingsinstallaties en hoe kan het toegepast worden? Wij vertellen het jou in het artikel.


Ontruimingsinstallaties

Zolang er brandmeldsystemen bestaan, bestaan er ontruimingsinstallaties. Maar hoe zijn ontruimingsinstallaties ontstaan en wat voor typen ontruimingsinstallaties heb je? Hoe zit het met certificering en onderhoud? Wij vertellen het jou.

Kan je het niet vinden?

Wij hebben meer dan 100 artikelen op onze website staan!

Vragen?


Heb jij vragen naar aanleiding van onze kennisbank? Of kom je er niet helemaal uit? Neem dan contact met ons op, wij kijken graag met je mee.

arrow_drop_up arrow_drop_down