element.style { color: white; background: red; }

Ontdek hieronder de belangrijkste benefits voor dit product:

TMCDAS Ontruimingsinstallaties is al sinds de jaren '70 actief op het gebied van ontruimingsalarmering. Door jarenlange ervaring, specialisatie, kennis en technologieontwikkeling mogen wij onszelf specialist noemen op het gebied van ontruimingsinstallaties.

Wij bieden op maat gemaakte gesproken woord ontruimingsinstallaties; de meest veilige manier van ontruimen bij een calamiteit...

Uit onderzoek is zelfs gebleken dat veel mensen een toonsignaal niet serieus nemen als een melding van daadwerkelijk gevaar! Een spraakbericht daarentegen wordt veel serieuzer genomen en is bovendien een veel veiligere oplossing voor bedrijfsgebouwen en zeker voor openbare gebouwen.

Veel burgers weten niet waar de nooduitgangen zijn in openbare gebouwen, zoals winkelcentra, bioscopen of onderwijsgebouwen. Nog meer mensen weten niet wat ze moeten doen wanneer een alarmsignaal afgaat en zo ontstaat er paniek.

Door een gesproken woord ontruimingsinstallatie is een veel veiligere manier van ontruimen mogelijk gemaakt. Wij bieden iedereen op maat gemaakte oplossingen. Wij fabriceren niet alleen het product, maar kunnen ook het hele traject bedienen:

 • ontwerp
 • productie
 • projectleiding
 • installatie
 • verificatie
 • service- en onderhoudstraject.

Naast de mogelijkheid tot evacuatie bij een calamiteit is dit systeem ook bijzonder geschikt voor gebruik als omroepinstallatie, als lestijdsignalering in schoolgebouwen én als muziekinstallatie, een mogelijkheid waar hotels vaak gebruik van maken.

Niet te vergeten: de centrale is ook makkelijke te koppelen aan andere systemen, zoals: een brandmeldcentrale, een sprinkler meldcentrale, een CO/LPG detectie installatie, een PZI installatie of een gasdetectie installatie.

Maar waarom kies je dan voor TMCDAS?

 • Volledig gespecialiseerd in gesproken woord ontruimingsinstallaties
  Wij doen geen randactiviteiten en hebben onze focus toegelegd op één gebied. Wij zijn op de hoogte van alle ontwikkelingen, tot in de kleinste details, zodat wij u altijd van het beste aanbod kunnen voorzien.
 • Volledig CE-gecertificeerd volgens EN54 normering
  De CE certificaten conform EN54-16, EN54-17 en EN54-24 zijn een vereiste om ontruimingsinstallaties te mogen leveren op de Europese markt. CE is geen vrijblijvendheid! TMCDAS heeft alle producttesten doorstaan en alle productieprocessen geborgd middels deze behaalde certificaten, en dat is uw garantie dat u na oplevering voldoet aan alle richtlijnen.
 • Added value door hoge kennis van ontruimingssystemen
  Wij hebben vakkundige monteurs en projectleiders in huis, die u geheel naar wens kunnen helpen tijdens het gehele traject.
 • Toepassing van hoog rendement luidsprekers
  De luidsprekers hebben een hoge geluidskwaliteit met een frequentiebereik oplopend tot 18.000 Hz. Of u nu luidsprekers wenst voor alleen spraak of tevens voor achtergrondmuziek, deze luidsprekers produceren altijd een zuiver geluid.
 • Eén montagepunt per luidspreker door geïntegreerde isolator
  Hierdoor zijn er lagere montagekosten, en significant lagere faalkosten, wat u een hoop geld bespaart.

Ook hechten wij veel waarde aan het bewerkstelligen van een goede samenwerking met installatiebedrijven. Zo kunnen wij samen tot slimme en effectieve oplossingen komen.

Vraag een offerte aan of neem direct contact met ons op.

Bel ons op 085 8770078 of gebruik onderstaande button om je gegevens achter te laten.


''Of het nu gaat om de kwaliteit van producten, om de vakkennis of de afspraken die we maken, ik kan erop vertrouwen.''

Het is prettig samenwerken met TMCDAS. Of het nu gaat om de kwaliteit van producten, om de vakkennis of de afspraken die we maken, ik kan erop vertrouwen. Ook bij onverwachte situaties. Bijvoorbeeld: een opdrachtgever van ons bleek halverwege een groot bouwproject een ander model speakers nodig te hebben. In goed overleg konden we samen met TMCDAS in korte tijd een vervangend product bieden. Die flexibiliteit waardeert je opdrachtgever. Bovendien zijn de producten prijstechnisch interessant en het ontwerp is heel goed uitgedacht, met slimme oplossingen waardoor de aanleg sneller gaat of waardoor je bespaart op installatiematerialen. Dat laatste geeft ons een grotere kans op een scorende offerte in de huidige concurrerende markt.

Tim Riedeman, Manager Beveiliging bij het technische dienstverleningsbedrijf Imtech

''Ze combineren een goede prijs-kwaliteitverhouding met producten die op elk punt voldoen aan alle normen.''

Als het gaat om ontruimingscentrales zijn de veiligheidseisen zeer hoog. Daarom werk ik alleen samen met partijen waar ik blind op kan vertrouwen. TMCDAS is zo'n partij: enthousiaste mensen, met een enorme technische knowhow, die staan voor hun product. Ze combineren een goede prijs-kwaliteitverhouding met producten die op elk punt voldoen aan alle normen. En ze zijn flexibel: we werken vaak samen in grootschalige bouw- en installatieprojecten en natuurlijk kun je dan tegen onverwachte situaties oplopen. Bij TMCDAS denken ze mee en vinden we altijd samen een oplossing.


John Pieterse, Projectbegeleider beveiliging bij Cofely Noordwest BV

Kan TMCDAS ook iets voor mij betekenen?

Jazeker! De ontruimingsinstallaties van TMCDAS bevinden zich in verschillende disciplines. Van bioscopen tot industrieterreinen en van hotels tot luchthavens. De mogelijkheden zijn oneindig!

We zetten alle voordelen nog even voor je op een rij:


Wij bieden altijd op maat gemaakte oplossingen.

Een gesproken woord ontruimingsinstallatie is de meest veilige manier van ontruimen bij een calamiteit.

Wij kunnen het volledige traject bedienen, van ontwerp tot gespecialiseerd onderhoud.

Het systeem is ook geschikt voor gebruik als omroepinstallatie, als lestijdsignalering in schoolgebouwen én als muziekinstallatie.

Doordat wij volledig gespecialiseerd zijn in gesproken woord ontruimingsinstallaties, kunnen wij u altijd van het beste aanbod voorzien.

Omdat wij CE-gecertificeerd zijn volgens EN54 normering, voldoet u gegarandeerd aan alle richtlijnen na oplevering.

Onze vakkundige monteurs en projectleiders met hoge kennis van ontruimingssystemen kunnen u tijdens het gehele traject ondersteunen.

Door de toepassing van hoog rendement luidsprekers garanderen wij altijd een hoge geluidskwaliteit.

Door één montagepunt per luidspreker zijn de montagekosten lager en bespaart u significant op faalkosten.

Wij werken altijd goed samen met installatiebedrijven zodat we voor u samen tot slimme en effectieve oplossingen kunnen komen.

Onze ontruimingsinstallaties bevinden zich in diverse disciplines. Daardoor kunnen wij u vele mogelijkheden bieden.

De centrale is makkelijk te koppelen aan andere systemen, zoals: een brandmeldcentrale, een sprinkler meldcentrale, een CO/LPG detectie installatie, een PZI installatie of een gasdetectie installatie.

Omdat wij alleen op maat gemaakte ontruimingsinstallaties opleveren, verkopen wij niet via internet. Een goede communicatie tussen alle partijen tijdens het hele traject is voor ons van groot belang, en daarom geven we je hier de mogelijkheid om een offerte aan te vragen. Deze is ten alle tijde geheel vrijblijvend.

Neem direct contact op!