Ontruimingssysteem TC8200

Het TC8200 ontruimingssysteem is een autonome type A ontruimingscentrale. Een type A-installatie is altijd een installatie met gesproken woord, met deze installatie kun je via een infrastructuur van luidsprekers gesproken boodschappen afgeven.

Ontruimingssystemen

Een ontruimingssysteem is een geïntegreerd veiligheidssysteem dat ontworpen is om mensen snel en efficiënt te evacueren bij noodsituaties, zoals brand of andere bedreigingen. Het TC8200 ontruimingssysteem gaat verder dan standaardfuncties door gesproken boodschappen via luidsprekers te leveren en te integreren met brandmeldcentrales, sprinklers, gasdetectie, en meer. Voordelen zijn onder meer snelle respons, beperking van schade, en voldoen aan veiligheidsnormen. Hierdoor is het een onmisbare schakel voor organisaties die streven naar optimale veiligheid.

Integratiemogelijkheden

Het systeem bevat inputkaarten voor koppelingen met externe signaleringsapparatuur zoals;


- Brandmeldcentrales; Een brandmeldcentrale, is een centrale waar alle signalen van brandbeveiligingsapparaten (rookmelders, brandmelders, etc.) samenkomen.

- Sprinkler meldcentrale; Een sprinklermeldcentrale is een brandmeldcentrale die specifiek is voor sprinklersturingen en een aangepaste bewaking hebben.

- CO / LPG detectie installatie; Een gasdetectiesysteem detecteert de lucht continu op aanwezigheid van schadelijke gassen.

- PZI installatie; Een PZI installatie alarmeert de bedrijfshulpverlening op een snelle en efficiënte manier.

- Sasdetectie installatie; bewegingsalarm met alarm

De interne processorkaart stuurt op basis van de geactiveerde ingangen de juiste uitgangzones aan. Standaard is het systeem geschikt om 128 ingangen en 128 zones aan te sturen. Het systeem is uitgerust met relaisuitgangskaarten om externe apparatuur te sturen zoals lichtpanelen en liftinstallaties.

Toepassingsgebieden

Het TC8200 ontruimingssysteem excelleert in diverse toepassingsgebieden, waaronder zakelijke omgevingen, industriële complexen en openbare gebouwen. Het systeem biedt een snelle en georganiseerde evacuatie. Vanwege de brede inzetbaarheid, hebben we het ontruimingssyteem al bij veel klanten mogen plaatsen.

Klantcases

Op de campus van Achmea heeft elk gebouw op de campus een autonome TC8200 ontruimingsinstallatie die wordt aangestuurd vanuit de lokale brandmeldinstallatie. In het kantoorpand van de centrale directie van Schiphol is voorzien van een nieuw ontruimingssyteem dat voldoet aan e CE regelgeving conform EN54-16, EN54-4 en EN54-24. Ook het gebouw voor Ministeries van Veiligheid & Justitie en Binnenlandse Zaken is voorzien van een ontruimingsinstallatie opgebouwd met standaard TMCDAS systeemcomponenten.


Heeft u ook interesse in een ontruimingssyteem voor uw organisatie? Neem gerust contact met op ons voor meer informatie. Wij staan u graag te woord.

Wilt u meer weten over onze ontruimingssystemen, Neem gelijk contact met ons op door te bellen naar 085 877 00 78 of stuur een e-mail naar info@tmcdas.nl.