TC8200 ontruimingsinstallatieDe TC8200 ontruimingsinstallatie is een autonome type A ontruimingscentrale. Het systeem bevat inputkaarten voor koppelingen met externe signaleringsapparatuur zoals:

brandmeldcentrales
sprinkler meldcentrale
CO / LPG detectie installatie
PZI installatie
gasdetectie installatie


 

De interne processorkaart stuurt op basis van de geactiveerde ingangen de juiste uitgangzones aan. Standaard is het systeem geschikt om 128 ingangen en 128 zones aan te sturen. Het systeem is uitgerust met relaisuitgangskaarten om externe apparatuur te sturen zoals lichtpanelen en liftinstallaties.

De centrale versterkers sturen de audio naar de infrastructuur van de luidsprekers. Het systeem is standaard voorzien van een redundante versterker, waardoor optimale bedrijfszekerheid is geborgd.

De interne noodvoeding draagt zorg voor juiste werking in geval van een spanningsonderbreking. Conform het gestelde in de vigerende norm EN54-16 zal deze noodvoeding het systeem minimaal 24 uur in bedrijf houden. De toegepaste accu's zijn van de laatste generatie AGM technologie. Deze accu's garanderen een juiste werking over een langere tijd. Deze zijn meer te prefereren als gel of loodzuur systemen.

De TC8200 ontruimingsinstallatie wordt volledig bewaakt, zowel intern als extern, waarbij de uitgaande bekabeling, het bedieningspaneel en de luidsprekers worden gecontroleerd op storing, draadbreuk en kortsluiting. Alle storingen en meldingen worden in een digitaal logboek opgeslagen, waardoor het voor de beheerder eenvoudig is een storing te lokaliseren.

'De TC8200 ontruimingsinstallatie voldoet aan alle eisen zoals gesteld in de norm EN54-16. De interne voedingen voldoen aan alle zware eisen zoals gesteld in de norm EN54-4'


De TC8200 is in eigen huis ontworpen en ontwikkeld. Dit zorgt ervoor dat wij niet van derden afhankelijk zijn. Deze centrale is de opvolger van de succesvolle TC8000.

Alle elektronica is door ons gespecificeerd, en in samenwerking met professionele elektronicabouwers ontwikkeld en geproduceerd. De kwaliteit van de toegepaste modules is zeer hoog en daarmee heeft het een zeer lage storingsgevoeligheid.

Ontwikkelingen in de elektronica gaan razendsnel. Wij zijn echter behoudend van karakter en de keuze van nieuwe technologie wordt niet zomaar gedaan. Een ontruimingsinstallatie dient niet over de nieuwste snufjes te beschikken. De ontruimingsinstallatie moet functioneel en super betrouwbaar zijn. Het systeem moet altijd werken. Een nieuwe ontwikkeling in een TC8200 heeft een lange test doorstaan en dan mag het pas toegepast worden.

Indien een kantorencomplex uit meerdere panden bestaat, is het mogelijk het beheer via één ontruimingssysteem te regelen. Alle centrales worden dan gekoppeld met behulp van glasvezeltechniek. Elke centrale is feitelijk autonoom. Glaskoppeling wordt door ons bedrijf steeds vaker toegepast vanwege de bedrijfszekere eigenschappen.

Het netwerksysteem is een zogeheten Rapid Spanning Tree systeem waarmee ook de redundantie weer geborgd is.

De boodschappen zijn digitaal opgeslagen. De gesproken boodschappen worden geproduceerd in professionele geluidstudio's en zijn desgewenst meertalig. De spraak is altijd gerealiseerd door native speakers. Gesproken boodschappen kunnen op klantenspecificatie worden geleverd. Inmiddels hebben we een breed arsenaal aan gesproken boodschappen, dus in de meeste gevallen kunnen wij u voorzien van een passende oplossing.

Het bedieningspaneel is zeer gebruiksvriendelijk en volgens de eisen van de NEN 2575 ontworpen. De geografische gebieden zijn tevens zichtbaar op het bedieningspaneel.

'Hierdoor is het voor een persoon gelijk duidelijk hoe te handelen bij een calamiteit en ontstaat er geen paniek'


De aangesloten microfoon wordt tot aan de spreekspoel bewaakt en het bedieningspaneel is via een dataverbinding met de centrale gekoppeld. Het is tevens mogelijk meerdere panelen op een centrale aan te sluiten. Voor deze optie wordt vaak gekozen wanneer er diverse (brandweer)ingangen in een pand aanwezig zijn.

Extra opties

De TC8200 ontruimingsinstallatie is uit te breiden met allerlei mogelijkheden op het gebied van besturing. Hierbij kunt u bijvoorbeeld kiezen voor het aansturen van:
  • het afschakelen van externe muziekinstallaties;
  • een GBS systeem;
  • een externe lestijdensysteem;
  • het openen van toegangsdeuren bij een evacuatie;
  • een signaal voor aanvang/einde lestijden op scholen;
  • de ontvangst van sturingen van een CO/LPG installatie.

De luidsprekers

Er zijn twee soorten luidsprekers, namelijk opbouw en inbouw. De keuze hangt af van de mogelijkheden in het gebouw en de voorkeur van de architect.

De luidsprekers hebben een hoge geluidskwaliteit met een frequentiebereik oplopend tot 18.000 Hz. Of u nu luidsprekers wenst voor alleen spraak of tevens voor achtergrondmuziek, deze luidsprekers produceren altijd een zuiver geluid.

Op zoek naar zeer specialistische luidsprekers? TMCDAS levert luidsprekers voor allerlei doeleinden. Zo kunt u bij ons bijvoorbeeld ook terecht voor explosievrije of (spat)waterdichte exemplaren.

'U bent zich dus verzekerd van producten met de hoogste kwaliteit'


Snelle levertijden en een uitgebreid assortiment zijn bij ons gegarandeerd.

 

 

Reactie plaatsen