Case study JuBi Den Haag

De achtergrond

In het centrum van Den Haag staat een nieuw en bijzonder bouwwerk. Het gebouw met twee torens van 140m hoog is de huisvesting voor de Ministeries van Veiligheid & Justitie en Binnenlandse Zaken & Koninkrijksrelaties. Bouwcombinatie Jubi BV heeft op zaterdag 8 december, na een record bouwtijd van 47 maanden het werk overgedragen aan de Rijksgebouwendienst. Met het nieuwe onderkomen hebben de medewerkers van deze ministeries een prachtige, representatieve plek gekregen.


Het project

De ontruimingsinstallatie is opgebouwd met standaard TMCDAS systeemcomponenten. De centrale is fysiek groot en bestaat uit twee systeemkasten die naast elkaar staan opgesteld in een technische ruimte. Aansturing geschiedt vanuit de Siemens brandmeldcentrale. Daarnaast beschikt de installatie over twee ontruimingspanelen die staan opgesteld bij de receptie en in de commandoruimte.


Zoals gebruikelijk heeft TMCDAS de veldbekabeling afgemonteerd op de klemmenstroken. Na inbedrijfstelling bleken er toch technische problemen te zijn: de versterkers werden achter elkaar opgeblazen. Na onderzoek bleek er een slechte batch eindtrappen geassembleerd te zijn. Door ons track & trace systeem was snel duidelijk waar de fout zat en werd er besloten alle versterkers te vervangen. Inmiddels is het systeem sinds januari 2012 volledig in bedrijf.


Onze opdrachtgever

De opdracht voor dit werk is in maart 2011 ontvangen van Imtech BV. Juist in het voortraject hebben wij kennis geleverd en is onze expertise gebruikt om het werk te realiseren. Met Imtech is vanaf de eerste dag op zeer prettige wijze samengewerkt. Imtech heeft aangegeven uiterst content te zijn hoe het werk door ons bedrijf is gerealiseerd. Wij gebruiken dit resultaat graag als een referentie.

Technische specificaties


✓ Ontruimingsinstallatie TC8200

✓ Software versie 2.2

✓ Aantal zones 72

✓ Aantal ingangen 128

✓ Audio vermogen 4600 Watt


Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?


Neem dan contact met ons op en vul het contactformulier in of bel naar 085 877 00 78


Wij hebben ervaring in het ontwerpen, installeren en onderhouden van ontruimingsinstallaties.
Wij maken graag kennis!


[gravityform id="1" title="false" description="false"]