Case study Achmea Apeldoorn

De achtergrond

Centraal Beheer Achmea (voorheen Centraal Beheer) is een van de grootste Nederlandse verzekeringsbedrijven en onderdeel van de Achmea Groep. Het bedrijf is met name bekend door zijn pakkende en vooral humoristische reclamespots en uiteraard de kreet “ even Apeldoorn bellen”. Centraal Beheer was voorheen gevestigd in het centrum van Apeldoorn maar men is na verloop van tijd verhuist naar Apeldoorn Zuid. Het bedrijf is de afgelopen jaren gegroeid van 1800 naar 4800 medewerkers en ontstond de vraag naar een nieuwe werkomgeving. Dit is de nieuwe campus in Apeldoorn geworden. Een hypermoderne omgeving waar het goed vertoeven is.


Het project

Elk gebouw op de campus heeft een autonome ontruimings-installatie die wordt aangestuurd vanuit de lokale brandmeldinstallatie. Binnen dit project is er niet voor gekozen om een ontruimingspaneel per gebouw te plaatsen daar de afzonderlijke gebouwen geen receptie hebben. Vanuit de centrale receptie kunnen de afzonderlijke gebouwen worden aangestuurd voor totale ontruiming per gebouw. De lokale brandmeldinstallatie kan het systeem echter per zone ontruimen. Daarnaast is het mogelijk middels de commando microfoon instructies te geven aan de afzonderlijke gebouwen of naar alle gebouwen gelijktijdig, een zogenaamde totale ontruiming. Gezien de grote afstanden op de campus zou de bekabeling voor data en audio voor problemen kunnen zorgen. Samen met de opdrachtgever is toen besloten om te kiezen voor een glasnetwerk. Er is binnen dit concept gekozen voor een stervormig netwerk voor audio en data. Medio 2011 is de eerste installatie in bedrijf gesteld en inmiddels zijn alle installaties operationeel. Iedereen is content met de geleverde kwaliteit. Technisch gezien zijn wij erg content met de gekozen oplossing, want de audiokwaliteit is onovertroffen dankzij de glastechnologie.


Onze opdrachtgever

In 2010 heeft ons bedrijf van Croon Elektrotechniek de opdracht ontvangen voor levering en inbedrijfstelling van de ontruimingsinstallaties van het Bos- en Logistiekgebouw. In 2011 zijn de opdrachten ontvangen voor de andere gebouwen. Samen met Croon hebben wij nagedacht over een manier om de luidsprekerbekabeling te testen. Wij hebben toen onze eerste testkoffer geleverd om voor levering van de ontruimingsinstallaties eerst de luidsprekerbekabeling te testen. Hiermee zijn de faalkansen significant gedaald.

Technische specificaties

Bos gebouw

✓ Ontruimingsinstallatie TC8200

✓ Software versie 2.0

✓ Aantal zones 5

✓ Aantal ingangen 2

✓ Audio vermogen 600 Watt


Logistiek gebouw

✓ Ontruimingsinstallatie TC8200

✓ Software versie 2.0

✓ Aantal zones 3

✓ Aantal ingangen 2

✓ Audio vermogen 200 Watt


Vergadergebouw

✓ Ontruimingsinstallatie TC8200

✓ Software versie 2.2

✓ Aantal zones 6

✓ Aantal ingangen 2

✓ Audio vermogen 600 Watt


Deckgebouw

✓ Ontruimingsinstallatie TC8200

✓ Software versie 2.2

✓ Aantal zones 6

✓ Aantal ingangen 3

✓ Audio vermogen 400 Watt


CRM gebouw

✓ Ontruimingsinstallatie TC8200

✓ Software versie 2.2

✓ Aantal zones 16

✓ Aantal ingangen 1

✓ Audio vermogen 800 Watt

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?


Neem dan contact met ons op en vul het contactformulier in of bel naar 085 877 00 78


Wij hebben ervaring in het ontwerpen, installeren en onderhouden van ontruimingsinstallaties.
Wij maken graag kennis!


[gravityform id="1" title="false" description="false"]