Ontruimingsalarmering in Kantoren

In kantoren zijn bijna altijd brandmeldsystemen geïnstalleerd. Afhankelijk van de grootte van het pand, alsmede de gelijktijdige aanwezigheid van personen zal een type A of type B ontruimingsinstallatie geïnstalleerd dienen te worden.

Wij gaan alleen uit van de type A-installatie.


Type A installaties in kantoren

Deze installaties dragen zorg voor zonegewijze ontruiming bij een calamiteit. Ontruimingsalarmering in kantoren lijkt een redelijke standaard toepassing. Toch kan het uiterlijk eenvoudige systeem voor hoofdpijn zorgen indien de projectie niet juist is in de ontwerpfase.


Deze ontruimingsinstallaties kunnen volumineus zijn door de grote hoeveelheid luidsprekers in kantoortuinen, alsmede de vaak veelvuldig aantal kleine kantoor- en spreekruimtes.

Elke kamer heeft minimaal één luidspreker, omdat de interne wanden vaak al 30 tot 50 dB dempen. De eis van 65 dB is vaak niet te halen indien onvoldoende luidsprekers worden toegepast, en dat heeft menig installateur al aan den lijve ondervonden tijdens een oplevering.


'Dit zijn dure lessen dus bezint eer ge begint!'


TMCDAS heeft de afgelopen 20 jaar tienduizenden m2 kantoren geïnstalleerd en we kunnen met recht zeggen dat wij echte specialisten zijn in de kantooromgeving. Het ontwerp van een ontruimingsinstallatie is werk voor specialisten en dat is TMCDAS.


Een kleine tip! Plaats geen luidspreker vlak bij een liftschacht. Indien u zonegewijs gaat omroepen zal door de schacht het geluid op alle etages hoorbaar zijn en dat is een ongewenste situatie. Ook projecteren wij meestal geen luidsprekers in trappenhuizen. Doordat het geluid door schalmt naar alle etages is de evacuatie niet goed te beheersen.


TMCDAS en kantoren

TMCDAS voert al decennia lang onderhoud uit aan ontruimingsinstallaties bij kantoren. Wilt u meer weten over TMCDAS of uitleg over verschillende toepassingsgebieden? Neem dan gelijk contact met ons op en bel naar 085 877 078.

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?


Neem dan contact met ons op en vul het contactformulier in of bel naar 085 877 00 78


Wij hebben ervaring in het ontwerpen, installeren en onderhouden van ontruimingsinstallaties bij kantoren. 
Wij maken graag kennis met jou.

[gravityform id="1" title="false" description="false"]