element.style { color: white; background: red; }

Page content

Certificaat Onderhoudsbedrijf Ontruimingsinstallatie CCV OAI

Op 23 maart 2017 heeft TMCDAS uit handen van KIWA Nederland B.V. het certificaat mogen ontvangen gecertificeerd onderhoudsbedrijf ontruimingsalarminstallatie CCV OAI. Daarmee is TMCDAS officieel geregistreerd als gecertificeerd Onderhoudsbedrijf Ontruimingsalarminstallaties. Elke klant die door ons bedrijf onderhoud laat uitvoeren aan een ontruimingsalarminstallatie kan ons verzoeken na de uitvoering van het onderhoud een certificaat te leveren. Overigens blijkt in de praktijk dat zo’n certificaat niet zomaar verstrekt kan worden. Er worden best hoge eisen gesteld aan de fysieke staat van installatie maar vooral ook aan de aanwezige organisatie, logboekregistraties, documentatie en tekeningen. En niet alleen wij moeten onze zaken voor elkaar hebben, ook de eigenaar en gebruiker van een ontruimingsalarminstallatie dient aan zijn verplichtingen te voldoen. Wij begeleiden onze klanten daarin zorgvuldig en zien wij met name door onze support dat de installaties in het veld kwalitatief verbeteren maar ook de organisatie daar achter. En dit is alleen werk voor specialisten zoals TMCDAS.

Onze backoffice onder begeleiding van Tamara Kooijman loodst de klant moeiteloos door de procedures.

TMCDAS zal ook continue moeten investeren om zijn organisatie op peil te houden. Ook wij worden weer gecontroleerd of wij aan de gewenste uitgangspunten en doelstellingen blijven voldoen. Ergo, het kan zelfs zo zijn dat na voltooiing van het onderhoud een tussentijdse controle plaats vindt door KIWA of wij nog steeds volgens de richtlijnen onze werkzaamheden verrichten. Kijk, dit is een win-win situatie voor onderhoudsbedrijf en eindgebruiker.

Wij zijn er van overtuigd dat ons behaalde certificaat bij gaat dragen aan de kwaliteit van het werk. TMCDAS, de specialist in ontruimingsinstallaties.

TMCDAS stond op de belangrijkste Elektro beurs van Nederland

TMCDAS stond op 12, 13 en 14 December op de belangrijkste Elektro beurs van Nederland.

TMCDAS heeft op de beurs het nieuwste Type A ontruimingssysteem gepresenteerd. Met behulp van een vooraankondiging op social media hebben wij interessante contacten opgedaan tijdens deze Elektro vakbeurs.

TMCDAS heeft ook mee gedaan aan de college tour. Totaal 175 leerlingen van 5 MBO elektro technische scholen hebben de beurs bezocht. Op de beurs hebben de leerlingen bij de stands vragen moeten beantwoorden en is er door de leerlingen een beste stand houders award gekozen. Onze ervaring is dat de MBO leerlingen erg geïnteresseerd zijn in de techniek en dat is positief voor de toekomst.

Nieuw dit jaar tijdens de Elektro Vakbeurs waren de  4 inspiratiepleinen. Op het plein ‘Security’ hebben wij ons nieuwste systeem gepresenteerd, De TC8200 Compact.
De TC8200 compact zegt het al, een gehele ontruimingsinstallatie in één compacte behuizing. Waaronder  8 BMC ingangen, 12 zones en  4 relais en eenvoudig uit te breiden..

Meer weten over de TC8200 Compact en wat TMCDAS voor u kan betekenen?
Neem dan contact met ons op door te bellen met 085-8770078 of mail naar info@tmcdas.nl.

Aanwezig op de Elektro Vakbeurs!

Wij zijn van 12-14 december op de Elektro vakbeurs in Hardenberg, wij introduceren iets nieuws…

Namelijk, de TC8200 Compact, gesproken woord, type A ontruiming!
De nieuwe TC8200 Compact is revolutionair, eenvoudig te installeren en aan te sluiten op elke brandmeldinstallatie.

Kom je langs op stand 532, wij vertellen graag meer!

 

Een ontruimingsinstallatie; van niks naar systeem

TMCDAS werkt in Nederland met ontruimingsinstallaties van het type 8200. Dit is een Type-A ontruimingsinstallatie wat inhoudt dat het ontruimingssysteem naast een ontruimingssignaal volgens een slow hoop, ook gesproken woord laat horen ‘u dient het pand te verlaten’, desgewenst in vijf verschillende talen. Een Type-A ontruimingsinstallatie is hierdoor extra veilig, want de mensen in het pand worden op verschillende manieren erop geattendeerd dat er sprake is van een calamiteit en het pand verlaten moet worden. Dit type ontruimingsinstallatie heeft als neven voordeel dat de klant de mogelijkheid heeft gebruik te maken van een audio-installatie voor achtergrond muziek of berichtgeving.Lees meer

Iedere ontruimingsinstallatie wordt certificeerbaar opgeleverd

TMCDAS is gespecialiseerd in het projecteren en onderhouden van grote ontruimingsinstallaties (hierbij is altijd sprake van een Type A ontruimingsinstallatie). Of het nu gaat om een aanbestedingsproject, het ontwerpen van een nieuwe projectie of om het uitbreiden van een bestaande ontruimingsinstallatie, TMCDAS heeft de expertise in huis om ervoor te zorgen dat de ontruimingsinstallatie certificeerbaar in bedrijf wordt genomen.Lees meer

Spraaksystemen van het type A; een ontruimingsinstallatie met audio en microfoon

Sinds de lancering in 1978 van het Autocall ontruimingsinstallatie van Taxametercentrale, is het mogelijk een pand per zone te ontruimen. Daar waar sirenes niet meer voldoende indruk maakten op mensen bij calamiteiten, werd het mogelijk met spraak mensen gericht ontruiming instructies te geven. Vanaf dat moment werd er onderscheid gemaakt in ontruimingsinstallaties; met spraak (Type A) en zonder spraak (Type B).Lees meer

Pagina 1 van 41234