Page content

Referenties

De ontruimingsinstallaties van TMCDAS bevinden zich in verschillende disciplines. Van bioscopen tot industrieterreinen en van hotels tot luchthavens. We hebben hieronder van elke discipline een referentie uitgelicht. Als u op de categorie klikt ziet u alle bijbehorende referenties. 


Erasmus-medisch-centrumGezondheidszorg

Erasmus Medisch Centrum

EMC is een groot complex met verschillende gebouwen. De meeste gebouwen beschikken over een zelfstandige centrale. Een aantal gebouwen beschikken echter over een gemeenschappelijke centrale waarbij we diverse zones voor diverse gebouwen hebben geprojecteerd. Kenmerkend voor het totale systeem is een situatie waarbij we verregaand oude en nieuwe systemen  op elkaar hebben aangesloten. EMC beschikt in totaal over zes ontruimingscentrales. Ook het beroemde Sophia  Kinderziekenhuis is door TMCDAS uitgerust met een TC8200 ontruimingsinstallatie.

Lees meer over gezondheidszorg…


IndustrieNoordgastransport

Noordgastransport

Noordgastransport is een complex voor distributie van aardgas vanuit de Noordzee naar diverse gebruikers. Er is een ontruimingssysteem geleverd om een gebied van 900 x 500 meter te kunnen ontruimen. Gezien de aard van de installaties is alles EX uitgevoerd (explosieveilig), wat ook een eis was van de klant. In overleg met de klant is besloten om vanuit één centraal punt drie zware luidsprekers aan te sturen. Deze luidsprekers leven 140dB geluid op één meter afstand.

Lees meer over industrie…


world-trade-center-amsterdamKantoorcomplexen

World Trade Center Amsterdam

Het WTC in Amsterdam bestaat uit diverse complexen. Hier zijn dan ook verschillende systemen in de loop der jaren geleverd. Eén centrale is geschikt voor aansturing van de luidsprekers op totaal 29 etages. Daarnaast is er een centrale voor de laagbouw. De kleinere toren van het WTC complex wordt ook weer bestuurd door een separate centrale. De veiligheidsloge beschikt over een centraal bedienpaneel.

Lees meer over kantoorcomplexen…


Onderwijsdeltion-college-zwolle

Deltion College Zwolle

Het Deltion College is een groot multifunctioneel complex van 110.000m2, wat bestaat uit diverse onderwijsfaciliteiten. Uit het oogpunt van ontruiming diende veel aandacht te worden geschonken aan de ontruimingsinstallatie. Door het specifieke karakter van het complex waren de audio eigenschappen zonder meer niet eenvoudig. TMCDAS heeft dit met veel vakmanschap opgelost.

Lees meer over onderwijs…


cultuurgebouw-hoofddorpTheaters

Cultuurgebouw Hoofddorp

Het Cultuurgebouw Hoofddorp bestaat uit vier onafhankelijke centrales voor de locaties Pier K, Theater de Meerse, Bibliotheek en Duykers. Het Cultuurgebouw is een markant gebouw in het centrum van Hoofddorp. Juist in een dergelijke omgeving, waar grote concentraties bezoekers zijn, worden de allerhoogste eisen gesteld aan ontruimingsinstallaties. TMCDAS is met name gekozen als leverancier omdat zij voldoet aan deze eisen.

Lees meer over theaters…


Hotels

Double Tree Hiltondouble-tree-hilton-hotel

Double Tree Hilton is een groot hotel naast het Centraal Station te Amsterdam. De ontruimingsinstallatie stuurt bijna 650 luidsprekers aan. Het hotel heeft ruim 600 kamers en is doorgaans goed bezet. Door de complexe architectuur waren veel luidsprekers nodig om de gewenste audioperformance te realiseren.

Lees meer over hotels…


pathe-arena-amsterdamBioscopen

Pathé

Een aantal bioscopen van de Pathé organisatie zijn door ons bedrijf voorzien van een ontruimingsinstallatie. In bioscopen zijn hoge akoestische eisen van toepassing. Door onze luidsprekers kunnen wij aan die eis voldoen. Op dit moment zijn er ontruimingsinstallaties in Pathé Arena, de Kuip en de Munt gerealiseerd.

Lees meer over bioscopen…


Winkelcentrawinkelcentrum-zaailand

Winkelcentrum Zaailand

De ontruimingsinstallatie is multifunctioneel en verzorgt buiten de ontruimingsfaciliteit ook nog eens de achtergrondmuziek in het Winkelcentrum Zaailand te Leeuwarden. De ontruimingsinstallatie is in 2012 opgeleverd en inmiddels volledig operationeel. Het systeem bevat ongeveer 140 luidsprekers.

Lees meer over winkelcentra…


rechtbank-zwolleGerechtsgebouwen

Rechtbank Zwolle

Rechtbank Zwolle is op dit moment een oude TC8000-installatie. Deze wordt binnenkort vervangen door een moderne TC8200-installatie. Ook gerechtsgebouwen zijn vanuit het oogpunt van audio vaak complexe installaties. Dit komt door de hoge plafonds en veel reflecties. Daarnaast zijn er diverse stiltegebieden zoals cellengebieden en zittingzalen. Juist hier geldt de regel dat er niet zomaar ontruimd moet kunnen worden, hoe tegenstrijdig dit ook klinkt. De centrale apparatuur wordt vanuit één centraal punt bediend. De luidsprekers die worden toegepast dienen ook van de allerhoogste kwaliteit te zijn. TMCDAS levert deze kwaliteit.

Lees meer over gerechtsgebouwen…


Sportsporthal-wijchen

Sporthal Wijchen (Arcus)

Sporthal Wijchen is een ontruimingsinstallatie waar in de bestekfase reeds hoge eisen werden geformuleerd ten aanzien van geluidsniveaus en STI-waardes (spraakverstaanbaarheid). De standaard eis volgens NEN2575, 82dB voor een omgeving met hoog omgevingslawaai werd niet als voldoende geaccepteerd en werd er 10dB geëist boven het hoogste geluidsniveau, zijnde 90dB. De ontruimingsinstallatie moest dus op de tribune 100dB geluid geven, terwijl de luidsprekers alleen boven het veld waren geprojecteerd. TMCDAS heeft uiteindelijk speciale luidsprekers gemonteerd met een geluidsdruk van 114dB waardoor de eis gestand werd gedaan. De ontruimingsinstallatie is conform de bestekseis opgeleverd met een geluidsniveau van 105dB op de tribune.

Lees meer over sport…


schiphol-kantoorLuchthavens

Kantoor Schiphol Centrum

Kantoor Schiphol Centrum is een speciaal systeem, bestaande uit een Master/Slave configuratie. Volgens de eis van de NEN2575 is deze installatie bekabeling technisch redundant opgebouwd via gescheiden brandcompartimenten. TMCDAS beschikt over een eigen interface om dit te bewerkstelligen. In de loge is een centraal bedienpaneel opgebouwd die beide centrales aanstuurt.

Lees meer over luchthavens…


Museahermitage-amsterdam

Hermitage Amsterdam

De Hermitage is één van de belangrijkste musea in Amsterdam. Het systeem is met standaard apparatuur opgebouwd. Daarnaast levert het systeem automatisch de sluitingsteksten in een bepaalde interval.

 

Lees meer over musea…


evoluon-eindhovenOverige referenties

Evoluon Eindhoven

Het beroemde Evoluon, wie kent dit gebouw niet. Het gebouw is een monument. Dit houdt in dat er niets geboord of geschroefd mocht worden. Daarom is in overleg met de uitvoering gekeken naar andere oplossingen. Alle luidsprekers zijn gemonteerd in kofen van de balustrades. Ook mede door onze hoge kwaliteit luidsprekers konden wij voldoen aan de gestelde eisen.

Lees meer over de overige referenties…