Page content

Installatie

De aanleg van de luidsprekerbekabeling, de zogeheten veldbekabeling, wordt doorgaans door een gespecialiseerd bedrijf gerealiseerd. Uitgangspunt is echter meestal dat de luidsprekerbekabeling door ons bedrijf wordt aangesloten op de door ons geleverde ontruimingscentrale. Dit is een nauwkeurige klus en dient met de grootste zorg te worden uitgevoerd. Onze monteurs zijn daarvoor opgeleid.

Ook de veldbekabeling dient op juiste wijze te worden afgemonteerd op de luidsprekers. Onze nieuwe isolator IS8200-2 is optimaal ontworpen om de montage eenvoudiger, en vooral beter, te maken. Wij weten uit ervaring dat onjuiste werking in 95% van de gevallen terug is te voeren op ondeugdelijke montage. Dit zijn onnodige kosten die eigenlijk gemakkelijk te voorkomen zijn.

Een installatieplan bevat ook een veldkabelberekening. Het is vooral zaak te kiezen voor de juiste bekabeling. En juiste kabel heeft een goede afscherming en aarding. De aarding van de veldkabel is van groot belang, en bij toepassing van de IS8200-2 isolator weet u zeker dat dit geborgd is.

Daarnaast dienen er keuzes gemaakt te worden in de juiste aderdiameter van de veldbekabeling. Kabellengtes van bijvoorbeeld 2000 meter in een zone komen vaker voor dan u denkt. De verliezen zijn dan iets waar u serieus rekening mee moet houden.

Wij hebben een aantal rekentools gemaakt om het voor u vooral eenvoudiger te maken.

Tip: Zorg dat u ook de juiste kwaliteit bekabeling gebruikt!